Business Hi-Tech

Acţionarii nu iartă: Investitorii Facebook vor să îl dea jos pe Mark Zuckerberg din poziţia de preşedinte al companiei, după pierderile de peste 100 de miliarde de dolari

Acţionarii nu iartă: Investitorii Facebook vor să îl...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2018, 12:18 612

Investitorii se revoltă împotriva lui Mark Zuckerberg, după rezultatele trimestriale sub aşteptări, care au cauzat o scădere pe Nasdaq de aproape 20%, care a şters peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, potrivit Fortune.

Acum, Trillium Asset Management, un investitor activist care l-a mai criticat pe Zuckerberg şi în trecut, este principalul acţionar care cere demisia lui Zuckerberg, susţinând că este vina acestuia pentru criza actuală şi pentru scandalurile recente precum Cambridge Analytica şi intervenţiile ruşilor în alegerile americanilor din 2016.

Trillium deţine participaţii în valoare de 11 milioane de dolari în compania Facebook. Aceşti investitori au început să îşi exprime mai vocal îngrijorările luna trecută când au cerut ca rolurile de CEO şi de preşedinte să fie deţinute de persoane separate.

Nu este prima dată când investitorii nu îl iartă pe Zuckerberg. Anul trecut, 51% dintre investitorii independenţi au votat să îl dea jos din funcţia de preşedinte al board-ului.

Această mutare a eşuat deoarece Zuckerberg deţine acţiuni de clasa B care i-au dat putere de vot majoritar.

Astfel, este puţin probabil ca propunerea celor de la Trillium să câştige teren, însă aceştia caută susţinere şi din partea altor grupuri de investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO