Business Hi-Tech

Actiuni Amazon? Nu cumparati!

13.03.2001, 00:00 24



Presedintele companiei Amazon.com a lansat ieri un serios avertisment micilor investitori, sfatuindu-i sa nu-si plaseze banii in "actiunile volatile ale companiilor din sectorul Internet".

"Titlurile Amazon nu sunt inca o valoare sigura in legatura cu care un investitor sa nu-si faca probleme. Din pacate, actiunile noastre sunt inca foarte volatile", a declarat Jeff Bezos, fondatorul celebrei librarii online, in cursul unui interviu acordat postului de televiziune BBC.

Titlurile Amazon au pierdut in cursul ultimului an circa 80% din valoare, fata de cotatia maxima de peste 100 dolari per actiune, inregistrata in decembrie 1999.

"In prezent facem eforturi importante sa construim o companie durabila. In timp cred ca vom reusi sa edificam si o companie foarte valoroasa. Cu toate acestea, daca as fi un mic investitor sau un investitor interesat de plasamente pe termen scurt, nu as investi in actiuni din sectorul Internet", a precizat Bezos.

Inceputul de an s-a dovedit a fi deosebit de dificil pentru firma americana, care a anuntat reducerea cu 1.300 a numarului angajatilor sai.

In luna februarie, banca de investitii Lehman Brothers estima ca Amazon.com va ramane in scurt timp fara lichiditati disponibile si recomanda investitorilor sa nu cumpere obligatiunile emise de companie.

Cu toate acestea, zvonurile privind o posibila alianta cu grupul Wal-Mart - proprietarul celui mai mare lant de super si hipermagazine din lume - au antrenat in ultimele doua saptamani o crestere cu 20% a actiunilor Amazon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO