Business Hi-Tech

Acţiunile Apple, la un nivel record după informaţii privind lansarea iPad mini

Acţiunile Apple, la un nivel record după informaţii privind lansarea iPad mini

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

20.08.2012, 00:00 1343

Acţiunile Apple au crescut vineri cu 1,2%, la nivelul record de 644,13 dolari pe unitate, după o notă a grupului de investiţii Jefferies potrivit căreia compania a început producţia de iPad mini, o versiune mai mică a tabletei iPad, transmite Bloomberg.

Preţul de 644,13 dolari pe acţiune conferă Apple o capitalizare de piaţă de 590 de miliarde de dolari. Minimul ultimelor 52 de săptămâni, de 354,124 dolari pe unitate, a fost atins pe 4 octombrie, potrivit MarketWatch. Titlurile Apple au avansat cu 15% în acest an. Un analist al Jefferies, Peter Misek, a majorat ţinta de preţ pentru acţiunile Apple de la 800 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate.

Misek a afirmat totodată că iPhone 5 va fi "cea mai mare lansare a unui telefon mobil din istorie". Dacă acţiunile Apple vor atinge 900 de dolari pe unitate, capitalizarea de piaţă va depăşi 800 mld. dolari şi va fi mai mare decât programul TARP de salvare a companiilor americane cu probleme şi programul de stimulare a economiei din primul an al preşedinţiei Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO