Business Hi-Tech

Acţiunile Intel ating cel mai înalt nivel din 2014 pe fondul estimărilor optimiste pentru vânzările din trimestrul 3

Acţiunile Intel ating cel mai înalt nivel din 2014 pe...

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2016, 00:04 256

Acţiunile Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, au atins cel mai ridicat nivel înregistrat din decembrie 2014 după ce compania americană şi-a reevaluat în creştere estimările privind vânzările din al treilea trimestru, scrie Bloomberg.

Intel, care a suferit în ultimii ani din cauza vânzărilor mai slabe de computere pe fondul creşterii vânzărilor de tablete şi smartphone-uri, le-a spus investitorilor că a observat „semne de îmbunătăţire a cererii de PC-uri”. Acţiunile Intel au crescut cu 3% până la 37,67 de dolari, cea mai mare creştere zilnică înregistrată de acţiunile Intel în ultimele nouă luni.

Intel estimează acum venituri de 15,6 mld. dolari, faţă de 14,9 mld. dolari anterior pentru al treilea trimestru. Vânzările de PC-uri, care generează peste o jumătate din veniturile Intel, au atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani în primul trimestru din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO