Business Hi-Tech

Adela Guédon, care şi-a început cariera la Orange România în 1997, revine la Bucureşti în poziţia de director financiar

Adela Guedon

Adela Guedon

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2016, 16:24 1273

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, va avea de la 1 mai nu doar un nou CEO - Liudmila Climoc, ci şi un nou director financiar, de naţionalitate româno-franceză, care şi-a început cariera la Orange România în 1997, conform unui anunţ al operatorului.

“Începând cu 1 mai 2016, Adela Guédon va fi noul director financiar al companiei, preluând funcţia de la Diego Martinez Lopez, care va deveni Chief Financial Officer la Orange Spania”, conform datelor comunicate de companie.

Adela Guedon, a cărei carieră este legată exclusiv de grupul Orange, a lucrat aproape 10 ani la Orange România, iar apoi - timp de aproape şase ani - din 2007 până în 2013 a fost director financiar al subsidiarei din Moldova - unde a lucrat alături de Liudmila Climoc, care va prelua la 1 mai poziţia de CEO al Orange România. Climoc a fost director de vânzări şi apoi CEO în perioada în care Adela Guedon a ocupat funcţia de director financiar.

 

Ulterior, conform datelor comunicate de operator, ea a preluat o poziţie de management la nivel de grup: “Cu 18 ani de carieră în domeniul financiar, Adela Guédon are o experienţă vastă pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv al companiei.

De naţionalitate româno-franceză, Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în grupul Orange. În 2007 a preluat prima funcţie internaţională - Chief Financial Officer la Orange Moldova, unde a jucat un rol semnificativ în conducerea programelor de eficientizare, în dezvoltarea şi implementarea strategiei pentru achiziţia şi integrarea cu succes a unui furnizor de servicii de internet.  În prezent, Adela este Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care supervizează echipa internaţională de controlling şi activităţi din şapte ţări europene.

Evoluţia profesională a Adelei continuă acum cu funcţia de Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de a sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business, precum serviciile de comunicare convergente şi Orange Money.”

Diego Martinez Lopez - o prezenţă discretă în spaţiul public - a avut un rol esenţial în coordonarea unor proiecte majore, precum contractul pentru acces la infrastructura fixă de bandă largă (al Telekom - n. red.), cel de consolidare a birourilor din Bucureşti şi parteneriatul (cu Ericsson - n. red.) pentru zona de mentenanţă a reţelei, conform datelor comunicate de operator. “În această perioadă, Orange România a avut o performanţă financiară solidă, menţinându-şi veniturile pe o traiectorie ascendentă în condiţiile presiunii exercitate atât de piaţă, cât şi de reglementare şi păstrându-şi profitabilitatea pentru a continua investiţiile pe termen lung.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO