Business Hi-Tech

Adrian Florea, CEO Electrogroup: Cred că 5G aduce sharingul de infrastructură. Dacă lucrurile se fac bine, vom fi campioni şi la 5G

ZF Digital Summit 19

Adrian Florea, CEO Electrogroup: Cred că 5G aduce...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 16:12 510

Noua generaţie de conectivitate mobilă 5G aduce noţiunea de sharing a infrastructurii în piaţa de telecom, iar România îşi poate păstra o poziţie fruntaşă dacă se face o coordonare bună între autorităţi şi companii, apreciază Adrian Florea, CEO al Electrogroup, în cadrul conferinţei ZF Digital Summit 19.

„Cred că 5G-ul aduce sharingul de infrastructură. Spre exemplu, ce-ar însemna un HD pe un televizor cu diagonala mare, full wireless. E nevoie de o capacitate mare. Noi credem în conectarea lor în România mai repede decât în alte părţi. Dacă lucrurile se fac bine, vom fi campioni şi la 5G”, spune Adrian Florea.

Acesta critică birocraţia excesivă şi procesele îndelungate de autorizare din piaţa în care activează.

„Sunt acum pe partea constructorului de reţea şi le spun că am nevoie de reţea repede. Depui o cerere care durează 30 de zile şi în a 29-a zi îţi spune că mai aveai nevoie de o hârtie”, adaugă Florea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO