• Leu / EUR4.7315
  • Leu / GBP5.2727
  • Leu / USD4.2103
Business Hi-Tech

Adrian Năstase, Asseco: Companiile care au investit în digitalizare au avut creşteri semnificativ mai mari ale cifrei de afaceri faţă de companiile care au rămas tradiţionale

ZF Mobilio '19

Adrian Năstase, Asseco: Companiile care au investit în digitalizare au avut creşteri semnificativ mai mari ale cifrei de afaceri faţă de companiile care au rămas tradiţionale

Autor: Ştefan Stan

23 apr 2019 248

Companiile care au investit în tehnologie şi digitalizare au avut creşteri semnificativ mai mari ale cifrei de afaceri, revenue sau marjă de profit faţă de companiile care au rămas tradiţionale, a declarat Adrian Năstase, sales manager Asseco SEE România în cadrul conferinţei ZF Mobilio ‘19.

“Aş insista să vă invit să investiţi în tehnologie şi zona de aplicaţii. Observăm că telefonul mobil devine principalul canal de distribuţie a informaţiei către utilizatorul final”, a spus el.

Ce a mai declarat la ZF Mobilio 

Nu putem vorbi de banking fără să ne gândim în momentul de faţă la soluţii de internet şi mobile banking. Vorbim de zona de utilităţi, unde vedem aplicaţii mobile dedicate utilizatorului final, la fel şi în zona de retail. Toată industria este acoperită de această nevoie.

Ieri s-a lansat în premieră în România serviciul de plăţi instant. S-a făcut o analogie ieri că importanţa lansării acestui serviciu este similară cu aselenizarea. La acel moment m-a surprins, dar cred că e important pasul. Ne aflăm într-o perioadă când putem să generăm în România un transfer interbancar de bani la nivel de câteva secunde. Este o realizare importantă, într-o condiţie de disponibilitate 24/7.

Aş spune că acest lucru generează o presiune şi mai mare pe vendorii de tehnologie, pentru că vorbim de viteză de procesare, de disponibilitate, de securitate, de o cantitate impresionantă de date ce trebuie securizate.

Realitatea este că suntem într-o piaţă IT foarte dinamică. Există toate aceste tehnologii care sunt la îndemână şi pot fi utilizate şi generează o nevoie de tehnologie şi platformă hardware nemaiîntâlnită. Este nevoie continuă de a investi în zona de infrastructură. Există şi platforme de tip cloud, dar pare că piaţa din România este cumva tradiţională şi înclină balanţa spre zona de implementare a platformelor hardware in-house.

Sunt foarte multe cerinţe de comunicare de stocare care aduc în prim-plan aceste tehnologii de care discutăm. Este o nevoie continuă de a dezvolta şi a inova aceste soluţii.

 
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7315
Diferență: -0,0634
Ieri: 4.7326
Azi: 4.2103
Diferență: -0,2322
Ieri: 4.2139
Azi: 5.2727
Diferență: 0,699
Ieri: 5.2538
Azi: 4.2800
Diferență: 0,3211
Ieri: 4.2744