Business Hi-Tech

Afacerile clujenilor de la EBS au crescut cu 53%, susţinute de noii clienţi

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2012, 10:25 777

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a realizat în primele 9 luni ale acestui an o cifră de afaceri de 8,9 mil. euro, mai mult cu 53% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul acestui an, EBS preconizează afaceri totale de peste 12 mil. euro, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul trecut.

Evoluţia pozitivă a afacerilor a fost determinată şi de câştigarea unor noi clienţi, atât pe piaţa internă cât şi pe plan extern. Astfel, pe piaţa locală EBS a demarat colaborări, atât pe segmentul Clarvision ERP cât şi pe SAP, cu firme precum Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella România, Plastehnick, Topanel, IAMU Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orăştie, PBF, Kastamonu România sau Bohler. În ceea ce priveşte piaţa externă, EBS şi-a extins parteneriatele existente, câştigând totodată noi colaborări cu SAGE, Consultinform (Elveţia), HMM, Itelligence sau BLD.

‘’În primele 9 luni piaţa a continuat evoluţia deosebit de bună înregistrată în anul anterior. Din păcate, momentan constatăm o deteriorare rapidă a pieţelor externe pe care activităm. Plecăm de la considerentul ca ne aşteaptă cel puţin un an greu’’, a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS.

Oficialii EBS spun că instabilitatea generalizată la nivel european, criza economică, situaţia politică din ţară vor duce la lipsa de încredere în evoluţia viitoare a pieţelor, respectiv la ‘’o spirală negativă greu de gestionat’’.

‘’Anul 2013 dorim să fie unul al consolidării. Suntem foarte rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia pieţei. De aceea, în perioada următoare ne vom concentra eforturile spre a optimiza şi pune la punct lucrurile pe care le-am neglijat în ultimii 2 ani de creştere agresivă’’, a spus Metz.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media sau IT.

În ceea ce priveşte investiţiile derulate de EBS în acest an, valoarea acestora se ridică la peste 1,1 mil. euro. Astfel, compania a investit în filiale şi sedii noi, în oraşele în care EBS eram deja prezentă, în infrastructură şi personal. În momentul de faţă, compania este prezentă la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca şi din acest an la Iaşi.

Momentan, în cadrul grupului EBS lucrează peste 500 de oameni, în condiţiile în care, de la începutul anului au fost recrutate în jur de 100 de persoane. Până la finalul anului, EBS intenţionează să mai angajeze încă 20-30 de oameni, pe segmentul de producţie. Compania caută în special oameni dornici să înveţe tehnologii precum SAP, .NET sau Java. EBS are parteneriate cu furnizori de tehnologie software, precum SAP, Microsoft, Oracle sau IBM.

EBS are sedii în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni. EBS a realizat în 2011, la nivel de grup, o cifră de afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent. EBS furnizează soluţii şi servicii IT pentru peste 180 de companii din România, Germania, Austria şi Luxemburg.

 

laurenţiu.cotu@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO