Business Hi-Tech

Afacerile distribuitorului Vitacom Electronics din Cluj au stagnat în primul trimestru

Vasile Vita

Vasile Vita

Autor: Laurentiu Cotu

26.06.2015, 00:06 590
Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vita­com Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, a înregistrat o stagnare a vânzărilor în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţia afacerilor fiind influenţată în principal de aprecierea dolarului, faţă de euro şi de leu.
 
Anul trecut Vitacom Electronics a realizat afaceri totale de circa 38,9 mil. lei (8,7 mil. euro), având un nu­măr mediu de 92 de angajaţi, conform site-lui Minis­terului Finanţelor.
 
„Iniţial bugetul peste acest an a fost unul în care anticipam o creştere de peste 10%, însă am fost nevoiţi să-l ajustăm din cauza stagnării afacerilor în primul trimestru din acest an. O influenţă negativă asupra evolu­ţiei afacerilor a fost creşterea dolarului la nivel mondial, în special faţă de euro şi implicit faţă de leu, din cauza problemelor din zona euro“, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Andrei Vita, director general al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO