Business Hi-Tech

Afacerile Euroweb au crescut cu 20% în primul semestru, peste estimări

Nazmi Çağlar Bölük, CEO al Euroweb România

Nazmi Çağlar Bölük, CEO al Euroweb România

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2017, 13:15 536

Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de comunicaţii şi IT pentru companii, parte a grupului Turk Telekom International, a înregistrat în primul semestru o creştere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2016.

“Am reuşit să ne depăşim ţintele de vânzări stabilite pentru prima jumătate a acestui an, în ciuda unui climat concurenţial pe o piaţă în scădere. Creşterea a fost posibilă prin adăugarea în portofoliu a unor servicii noi cu valoare adăugată mare şi prin securizarea contractelor existente. Suntem încrezători că până la sfârşitul anului vom depăşi cifra de afaceri propusă, de 9 milioane de euro”, a declarat Nazmi Çağlar Bölük, CEO al Euroweb România.

Compania deserveşte în România peste 1.000 de clienţi business oferind servicii de internet, servicii de date si de telefonie.

“Pe lângă divizia <<wholesale>> care a avut o contribuţie însemnată, divizia business-to-business Euroweb s-a adresat activ clienţilor cu centre de date, integratori IT şi din industria BPO/Call Center. Totodată, compania a atras clienţi noi pe segmentul ICT / Cloud, oferind soluţii de virtualizare, servere dedicate, stocare şi back-up de tipul <<disaster recovery>> şi <<business continuity>>, dar şi comunicaţii unificate şi servicii managed Wi-Fi. La cele de mai sus au contribuit şi deschiderea centrului de date din Bucuresti, cât şi modernizarea centrului de date din Timişoara, ajutând totodată şi la consolidarea operaţiunilor regionale”, conform companiei.

Euroweb România şi-a întărit prezenţa în teritoriu, având în prezent 27 de puncte de prezenţă şi modernizând principalele noduri de reţea. Astfel, în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca capacităţile de reţea au crescut de la 1 Gbps la 10 Gbps, conform datelor companiei. “Treptat, au fost upgradate echipamentele active de reţea, compania bazându-se pe routere de tip Juniper şi Cisco. Euroweb România derulează parteneriate strategice cu Cisco şi Bitdefender în domeniul soluţiilor de tip IT&C.”

Peste 90% din conexiunile contractate sunt pe fibră optică. Infrastructura operată în prezent în România de Euroweb totalizează 6.000 de km de fibră optică. Euroweb are 6 puncte de interconectare la frontieră, în Borş, Nădlac, Jimbolia, Giurgiu, Negru Vodă şi Ungheni. Fiind parte a grupului Turk Telekom International, Euroweb are acces la o infrastructură de peste 40.000 km de fibră optică, dispunând de atuuri comerciale în interconectarea cu regiunea balcanică, Orientul Mijlociu şi Caucaz.
Euroweb România are 80 de angajaţi, dintre care 50% asigură suportul şi consultanţa tehnică pentru reţeaua Turk Telekom International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO