Business Hi-Tech

Afacerile firmei preluate de Pambuccian au scăzut cu 50%

Afacerile firmei preluate de Pambuccian au scăzut cu 50%

Autor: Magraon Andreea

07.09.2010, 23:51 146

Compania CCT Consultants, un furnizor de servicii de consultanţăIT deţinut integral de Varujan Pambuccian - membru în ComisiaIT&C a Camerei Deputaţilor, şi-a redus anul trecut afacerile lajumătate prin comparaţie cu anul 2008 pe fondul închiderii uneilinii de business.

"Am avut o zonă consistentă de finanţări europene, dar când amvăzut că această parte este foarte greu de abordat, am renunţat laea şi am rămas doar cu doi oameni care se ocupă de acest segment",a declarat pentru ZF Varujan Pambuccian, acţio­narul unic al CCTCon­sultants. "Nu am vrut să folosesc pârghiile pe care le-am avutla dispoziţie pentru a putea lucra în continuare cu acest domeniu",a mai spus Pambuccian.
CCT a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 870.000 de euro şiun profit net de 2.000 de euro, faţă de 1,74 milioane de euro şi unprofit de 400.000 de euro în 2008, potrivit datelor de laMinisterul Finanţelor. Numărul mediu de angajaţi era în 2009 de 26de persoane, potrivit aceleiaşi surse. Pambuccian a explicat căanul trecut compania s-a axat pe segmentul de securitate IT, înspecial pe audit bancar. Printre băncile care lucrează cu companialui Pambuccian se numără Banca Transilvania, Leumi Bank, OTP Banksau Credit Europe Bank, potrivit site-ului cabinetului deconsultanţă.

"Pentru acest an ne vom axa în continuare pe segmentul desecuritate IT, dar avem în plan şi intrarea în alte domenii, precumcel al energiilor regenerabile", a mai spus Pambuccian, membru înComisia de IT&C a Camerei Deputaţilor, fără a oferi însă maimulte detalii. El a refuzat de asemenea să ofere detalii cu privirela numărul şi numele noilor clienţi din acest an.
Printre clienţii CCT se mai numără IBM, HP, Microsoft, Oracle sauProvision, iar din administraţia centrală, compania are dreptclienţi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii(ANCOM), Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Sănătăţiisau Ministerul Co­municaţiilor. CCT a dezvoltat servicii grupate înpatru categorii mari, respectiv consultanţă IT&C, consultanţăprivind finanţările nerambursabile, consultanţă IT&C şiBusiness Hi-Tech şi servicii de management al proiectelor.

Cabinetul de consultanţă a fost înfiinţat în 2002 de Călin Tatomir- unul dintre cei mai cunoscuţi manageri IT de pe piaţa locală, înprezent directorul general al subsidiarei locale a gigantuluiamerican Microsoft. Tatomir a înfiinţat cabinetul după ce a părăsitfuncţia de director de vânzări al Compaq România, ulteriorpreluării la nivel internaţional a companiei de către HP. Cabinetulşi-a schimbat denumirea în CCT Consultants în urmă cu doi ani, cândCălin Tatomir i-a "predat" compania lui Pambuccian, odată cupreluarea funcţiei de la Microsoft. Potrivit contractului semnatîntre cei doi, cedarea acţiunilor este valabilă doar pe duratamandatului lui Tatomir la Microsoft, el urmând să redevinăacţionarul unic al companiei imediat ce el îşi va încheiacontractul cu compania americană.
Actualul director general al CCT Consul­tants este în prezent MihaiPetrov.
Piaţa locală de consultanţă IT&C a avut anul trecut o valoarede 25 de milioane de euro, potrivit lui Eugen Schwab-Chesaru,managing director pentru Europa Centrală şi de Est al companiei deanaliză şi consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC). Schwabestimează că în acest an valoarea pieţei se va menţine la acelaşinivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO