Business Hi-Tech

Afacerile retailerului online elefant.ro au crescut anul trecut la 6,5 milioane de euro

Afacerile retailerului online elefant.ro au crescut anul...

Autor: Adrian Seceleanu

12.02.2014, 20:14 897

Magazinul online elefant.ro a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 80% faţă de anul precedent, potrivit datelor Universal Online Promotion, compania care administrează magazinul. În 2012, elefant.ro a avut venituri de 3,6 milioane euro. „Anul 2013 a fost un an al transformărilor, un an în care elefant.ro a reuşit să se transforme (...) dintr-o librărie online într-un mall care oferă peste 130.000 de produse destinate familiilor. Anul 2014 va fi un an de creştere“, a declarat Dan Vidraşcu, care a preluat funcţia de director general în luna octombrie 2013, înlocuindu-l pe Cristian Herghelegiu, care şi-a dat demisia brusc după un mandat de nici opt luni. Vânzările de carte şi eBooks (cărţi în format electronic) au contribuit cel mai mult la cifra de afaceri a elefant.ro, categoriile de produse recent lansate având însă creşteri peste media pieţei în fiecare lună.

„Elefant.ro are o pondere de 8-10% din piaţa naţională de carte cifrată la 50-60 de milioane de euro. În segmentul de carte digitală, prin cele peste 3.000 de titluri oferite online, elefant.ro a ajuns să deţină peste 80% din piaţa de eBooks“, conform datelor companiei. Compania Universal Online Promotion este controlată de fostul premier din Republica Moldova Ion Sturza. Elefant.ro a fost lansat în anul 2010.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO