Business Hi-Tech

Afacerile Sistec scad cu 4 mil. euro in urma transferului distributiei IT la ProCA

Afacerile Sistec scad cu 4 mil. euro in urma transferului distributiei IT la ProCA

Marius Capraru, CEO Sistec, intentioneaza sa extinda activitatile companiei in Republica Moldova, prin achizitia unei companii locale cu circa 100.000 de euro

04.07.2008, 22:39 60

Compania locala Sistec, integratorul si furnizorul de servicii IT din grupul RTC Holding, anticipeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 10 mil. euro, comparativ cu estimarea initiala de 14 mil. euro, revizuire cauzata de transferul operatiunilor de distributie IT catre compania ProCA din grup.
"Am renuntat la activitatea de distributie de echipamente IT si ne concentram acum numai pe partea de servicii", a declarat Marius Capraru, directorul executiv al companiei, care a preluat aceasta functie in luna martie. "De aceea, estimarile initiale au fost reduse", a adaugat el.
Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 7 mil. euro, iar rulajul in primele cinci luni s-a ridicat la 4 mil. euro. Capraru estimeaza atingerea unui nivel al profitului EBITDA (calculat inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de 1,6 mil. euro la sfarsitul acestui an. "Aceste previziuni sunt construite pe baza contractelor deja semnate si a celor care vor fi sigur semnate", a precizat Capraru.
Sistec a trecut printr-un proces de restructurare a activitatii si are in prezent sase divizii: service, suport IT, implementare SAP, Cogito (solutie proprie de planificare a resurselor intreprinderilor / ERP), retelistica si Abas (ERP). "Veniturile bugetate in 2008 pentru fiecare departament se vor incadra in plaja de 500.000 si doua milioane de euro", a mai spus Capraru. Departamentul de service al Sistec are ca obiectiv dezvoltarea competentelor in vederea autorizarii ca partener Hewlett-Packard (HP), in timp ce divizia de suport IT este in proces de retehnologizare a centrelor existente, prin implementarea unei solutii de Disaster Recovery, in valoare de 1 mil. euro.
Echipa SAP tinteste o cifra de afaceri de peste 1 mil. euro anul acesta. In iunie, Sistec a semnat un contract de 200.000 de euro cu producatorul de baterii auto Rombat. Mihai Catan, directorul departamentului Cogito (ERP), a precizat ca solutia software va aduce venituri de 1,2 mil. euro anul acesta. Divizia de retelistica urmeaza sa isi extinda prezenta in Republica Moldova, mergand dupa clientii Sistec care au intrat pe acea piata.
"Avem un buget de achizitii de aproximativ 200.000 de euro. Cu 100.000 de euro vom prelua o firma din Moldova care are 20 de angajati, restul reprezentand investitii in infrastructura si personal", a spus Capraru.
A sasea divizie a Sistec este abas ERP, care furnizeaza o solutie de afaceri produsa de firma germana Abas. "Activitatea diviziei va fi influentata de decizia companiei germane, care ia in calcul deschiderea unei filiale in Romania. Vom lua in considerare preluarea, fuziunea sau un jointventure cu Abas" a adaugat Capraru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO