Business Hi-Tech

Afacerile Xapt România au crescut cu 13% în 2015, la 2,5 milioane de euro

Afacerile Xapt România au crescut cu 13% în 2015, la...

Autor: Ioana Nita

09.02.2016, 00:00 438

Xapt Solutions România, subsidiara locală a companiei ungare cu acelaşi nume, specializată în implementarea de soluţii software de business, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 2,5 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2014, ca urmare a atragerii de noi clienţi în portofoliu.

„Interesul companiilor de pe piaţă românească pentru soluţiile de business internaţionale este încurajator – în 2015 proiectele au venit din industrii în care noi ne-am probat deja experienţa. Astfel, am adăugat în portofoliu parteneri importanţi din producţie, retail, servicii şi distribuţie. De asemenea, rezultatele obţinute se datorează şi clienţilor noştri existenţi care au ales trecerea la versiuni noi ale soluţiilor deţinute deja“, a declarat Mihai Madussi, managing director în cadrul Xapt România. Compania are in total o baza de aproape 200 de clienţi, iar printre contractele noi câştigate anul trecut de Xapt se număr' cele încheiate cu JCR Christof, Maxigel, Roquet Eastern Europe, Routier European Transport, Playtika România, Euro Fleet Transports, Securitas, Silk Route Shipping, Zepter International România şi Aerzen România. Compania implementează soluţii software de business, precum ERP (Enterprise Resources Planning – gestionarea activităţilor firmei), CRM (Customer Relationship Management – gestionarea relaţiei cu clienţii) şi BI (Business Intelligence - interpretarea datelor prin statistici şi analize).

Cea mai mare parte a businessului companiei în România este generat de implementarea soluţiilor ERP oferite de Microsoft – Microsoft Dynamics AX şi Microsoft Dynamics NAV. Cel mai mare proiect al Xapt de anul trecut a constat în implementarea noii soluţii de la Microsoft - Dynamics NAV 2016 - pentru un jucător din industria de producţie si echipamente frigorifice si de ventilaţie. Pentru anul curent, compania ţinteşte o creştere de 20% a afacerilor, bazându-se pe atragerea de noi clienţi pentru solutiile de business lansate anul trecut de Microsoft. Businessul Xapt la nivelul Europei Centrale si de Est se ridică la peste 10 milioane de euro. Compania ungară Xapt este parte a grupului austriac New Frontier Group. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO