Business Hi-Tech

Alcatel-Lucent: Depindem de operatorii telecom

Autor: Roxana Cristea

21.02.2011, 23:48 44

Vânzările furnizorilor de echipamente de telecom au fost şi anultrecut sub presiune, fiind ghidate în mare parte de rezultatele înscădere ale operatorilor de telefonie mobilă, dar pentru acest anveştile sunt mai bune, spune Raoul Ros, preşedintele Alcatel-Lucentpentru Europa de Sud-Est.

"Noi depindem foarte mult de operatori, dacă lor le merge bineşi nouă ne merge la fel", a declarat el, precizând că anul 2010 afost unul dificil pentru piaţa de telecomunicaţii şi implicit şipentru furnizori. "Ne aşteptăm la veşti mai bune în acest an, pefondul revenirii economiei." Ros a adăugat că Alcatel-Lucent a avutdeja discuţii cu grupurile Vodafone, Orange şi Deutsche Telekom cuprivire la introducerea tehnologiei 4G în subsidiarele acestora.

Anul trecut, Alcatel Lucent a făcut împreună cu Orange odemonstraţie 4G LTE în Republica Moldova, iar operatorul pregăteştelansarea comercială a serviciilor. În România, LTE va fi lansată înurmătorii 3-5 ani şi le va permite operatorilor să facă faţăcreşterii exponenţiale a traficului de date mobile şi să îşidiminueze costurile operaţionale.

Alcatel-Lucent a efectuat ieri, pentru prima dată în România, odemonstraţie publică a capabilităţilor tehnologiei 4G LTE, carepermite transferuri de date la viteze de până la 100 MB/s într-oreţea radio. În prezent, reţelele operatorilor locali mobiliasigură transferuri de date cu viteze de până la 21,6 MB/s."Tehnologia 4G LTE garantează o performanţă mai mare în reţea,viteze mai bune şi asigură o experienţă mai bună pentruutilizatorul final", a precizat Ros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO