Business Hi-Tech

Alexandru Peneş, regizor, a investit 250.000 euro într-o platformă online pentru creşterea expunerii pe reţeaua de socializare Instagram

Alexandru Penes, fondator GrowMaster

Alexandru Penes, fondator GrowMaster

Autor: Ioana Nita

04.11.2018, 10:28 1048
Alexandru Peneş, de profesie re­gizor şi jurist, cu experienţă de peste 10 ani în antreprenoriat online şi social media, a investit 150.000 euro în dez­vol­tarea unei platforme online numită GrowMaster, prin intermediul căreia uti­lizatorii Instagram din România, atât bu­sinessuri, cât şi persoane fizice, să îşi poată creşte expunerea în cadrul reţelei de socializare.

În prezent, Insta­gram este reţeaua de socializare cu cea mai ra­pidă creştere, la nivel global ajungând la peste un miliard de utilizatori, iar la nivel local la peste un milion de utili­zatori.

„Lucrând în zona social media de mai bine de 5 ani, ideea plat­formei Grow­Mas­ter.ro a venit în mod firesc stu­diind ten­din­ţele actuale şi remar­când faptul că reţeaua de socializare Insta­gram are cel mai rapid grad de creştere al numărului de utilizatori, în momentul de faţă depăşind un miliard de utili­zatori la nivel internaţional, respectiv 1 mi­lion de utilizatori în Ro­mâ­nia. Ca atare, Platforma Grow­Master.ro vine cu soluţia soft­ware completă pentru toţi utili­zatorii reţelei sociale Instagram ce căutau un nou mediu de expunere în afara de Facebook, unde expunerea este din ce în ce mai limitată şi inefi­cientă“, a declarat Alexandru Peneş, fon­datorul GrowMaster.

Pentru anul acesta el a alocat un buget total de 250.000 euro pentru dezvoltarea busi­nessului, astfel că, pe lângă investiţia ini­ţială de 150.000 euro, antreprenorul a mai investit în actual­i­zarea platformei cu noii algoritmi şi cerinţe ale reţelei Instagram.

Platforma Grow­Mas­ter a fost lan­sată în luna martie, aceasta fiind dez­vo­ltată de două echipe de programatori din Singapore şi SUA.

Ce face însă mai exact platforma Grow­Master? Aceasta le ofe­ră utili­za­to­rilor posi­bi­litatea de a-şi creşte vizibi­li­tatea contului Insta­gram, expunerea con­ţi­nutului media postat pe reţeaua de socia­lizare şi implicit şi a numărului de urmă­ritori („followers“).Astfel, pentru a câştiga mai mulţi urmăritori, utili­zatorii GrowMaster trebuie să facă doar câteva setări simple în cadrul plat­for­mei, aceasta generând apoi „like-uri“ şi „followers“. Mai exact, softul dă „follow“ unor conturi-ţintă ai utiliza­to­rului, până la un anumit număr şi cu un anumit ritm, iar apoi începe să dea „unfollow“, însă o bună parte din următorii câştigaţi se păs­trează dacă şi conţinutul utilizato­rilor este unul interesant.

„Platforma GrowMaster se adre­sează tuturor utilizatorilor Instagram din România, atât personelor fizice, cât şi celor juridice care caută soluţia optimă pentru mărirea expunerii în mod organic (reali). Utilizatorii platfor­mei GrowMaster.ro înregistrează creşteri targetate zilnice între 30-100 de noi urmăritori reali / potenţiali clienti prin activităţi de marketing pe care brandurile le pot realiza pe profilele acestora de Instagram“, a subliniat Alexandru Peneş.

Platforma GrowMaster le pune la dispoziţie utilizatorilor o serie de funcţii pentru gestionarea contului de Instagram, cum ar fi programarea postărilor sau trimiterea automată de mesaje. Utilizatorii pot încerca gratuit platforma timp de şapte zile, iar în cazul în care vor să continue să folosească GrowMaster trebuie să plătească un abonamnet lunar, modelul de business al platformei fiind de tip SaaS (software as a service), Utilizatorii pot alege între un abonament premium – 149 lei, sau unul business – 399 lei, acesta din urmă oferind în plus posibilitatea de a gestiona mai multe conturi de Instagram, precum şi acces la o serie de funcţii suplimentare, cum ar fi “boost de like-uri” pentru postările pe care utilizatorii vor să le promoveze mai mult.

În plus, platforma le oferă utilizatorilor şi posibilitatea de a obţine venituri suplimentare printr-un program de afiliere.

“Ca o noutate, platforma introduce un nou sistem de a genera venituri online din GrowMaster şi Instagram prin programul de afiliere disponibil în platformă. Deci, prin GrowMaster, oferim tot trainingul necesar. Practic, punem la dispoziţie o afacere la cheie pentru cei care doresc să înveţe cum să genereze venituri online din GrowMaster.ro şi Instagram.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO