Business Hi-Tech

Alexandru Rusandu, Global Cybersecurity Services, Atos IT Solutions and Services: Companiile criptează de obicei datele doar când sunt transmise în afara companiei. Recomand criptarea datelor inclusiv dacă ele sunt folosite intern

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021

Alexandru Rusandu, Global Cybersecurity Services, Atos IT...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2021, 13:26 292

Atacatorii vor folosi mereu ultimele tehnologii pentru că dispun de bani şi au obiective clare, iar pentru a fi eficienţi impotriva lor companiile trebuie să folosească aceleaşi tehnologii, machine learning, spune Alexandru Rusandu, Global Cybersecurity Services Head of Portfolio and Service Engineering, Atos IT Solutions and Services.

În opinia lui, România este o ţară cu potenţial mare pe IT şi cybersecurity.

”Două aspecte sunt importate: expertiza locală şi accesul la informaţii. Pe partea de informaţii,  este foarte important ca mediul privat şi Guvernul să inţeleagă că aceste atacuri există şi trebuie investit în programe. Avem o resursă umană, expertiză locală, şi putem investi în ea. De exemplu, Atos investeşte pentru a deschide centre de research în România, tocmai pentru că suntem conştienţi de această resursă, expertiza în cybersecurity şi IT”.

În prima jumătate de an, Atos vrea să angajeze minim 100 de experţi pe zona de research şi development în România pentru a face tehnologii care pot răspunde global în situaţii de atac.

”Vrem ca România  să devină un centru de excelenţă pe zona de cybersecurity.”

Pe zona de security, în viitor, trebuie să controlăm accesul la date. Ele sunt peste tot. Vorbim de big data, de machine learning, de identity iar zona de permisii este noul vector de atac.

Trebuie să ne securizăm folosirea datelor, locul şi modalitatea de utilizare a lor. Să fim atenţi la partea de cloud şi partea de criptare, ca ultimă barieră de apărare. Ea nu este impenetrabilă. Orice fel de date trebuie să fie criptate.

Am observat la multe companii, şi din România, tendinţa de a cripta datele doar când ele urmează să fie transmise în afară, către cineva care foloseşte internetul. Dar trebuie să criptăm datele inclusiv dacă ele sunt folosite intern, doar în interiorul companiei. Dacă un atacator penetrează infrastructura companiei nu va reuşi să fure datele dacă sunt folosite soluţii de criptare la zi.

Alte declaraţii:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO