Business Hi-Tech

Alexis Bonte: În România este un pic prea târziu pentru a deveni un jucator pe piaţa aplicaţiilor mobile

Alexis Bonte: În România este un pic prea târziu...

Autor: Sebastian Tănase

21.04.2015, 16:12 271

Alexis Bonte, co-fondatorul şi CEO-ul eRepublik Labs, este de părere că piaţa aplicaţiilor mobile din România, în special cea a jocurilor mobile, este suprasaturata, şi este deja prea târziu pentru a intra ca jucător în acest sector, însă există în continuare oportunităţi care pot fi exploatate.

“Piata aplicatiilor, în teremeni de venituri, e dominata de Google cu Google Play şi de Apple cu Appstore, ambele fiind acum aproape la fel de importante. Veniturile sunt dominate de jocuri in proportie de 70-80%. Sunt mult prea multe companii care incearca sa dezvolte jocuri. Doar 1% din jocuri ajung sa fie profitabile. E ceea ce numesc un “ocean rosu”, adica un loc <plin de sange>, plin de competiţie. Daca nu ai o cale prin care sa-ti faci reclama nu e o piata buna.”

De asemenea, Bonte a mai spus că deşi în Romania exista foarte multă competiţie şi luptă pentru talent, în realitate nu există chiar aşa de mult talent cum se crede: cei care spun că stiu ce fac, de multe ori nu ştiu ce fac. Există o oarecare oportunitate, dar este un pic prea tarziu dacă vreţi să intraţi în jocul ăsta acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO