Business Hi-Tech

Alina Săvoiu, Şef Birou Juridic şi Comunicare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal: Nu toate notificările de încălcare a securităţii sunt urmate de un control, dar urmează şi controalele, iar cum se vor finaliza ele depinde de la caz la caz

Alina Săvoiu, Şef Birou Juridic şi Comunicare,...

Autor: Roxana Rosu

15.10.2018, 15:30 428

Autoritatea a primit cam 100 de notificări de încălcare a securităţii din mai până acum, dar nu înseamnă că se va face automat un control la fiecare. Dar urmează şi controalele, iar cum se vor finaliza ele depinde de la caz la caz, a   declarat Alina Săvoiu - Şef Birou Juridic şi Comunicare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu   Caracter Personal la ZF Digital Summit 2018.

”Regulamentul general cuprinde 11 criterii pentru o amendă, aşa că nu poţi ajunge la o amendă fără să ţii cont de ele. Legea 129 prevede că procedura de investigatie trebuie publicată în Monitorul Oficial. Investigaţiile continuă, dar aplicarea efectivă urmează. Investigaţiile continuă în scris în prezent, dar vor fi finalizate după publicarea în Monitor a deciziei. Avem în pregătire o decizie privind operaţiunile cu risc şi avem la Monitorul Oficial legea privind investigarea reclamaţiilor”.

Alte declaraţii: 

Nu poţi ajunge la o amendă fără să ţii cont de ele. Legea 129 prevede că procedura de investigatie trebuie publicată în Monitorul Oficial. Investigaţiile continuă, dar aplicarea efectivă urmează. Multe plângeri sunt zona biroului de credit, primirea de mesaje comerciale nesolicitate,  iar ele se pot finaliza cu averizare sau sancţionare, în funcţie şi de poziţia operatorului. 

Multe plângeri au fost legate de nerespectarea dreptului de acces sau de intervenţie, oamenii spun că nu le-au fost şterse datele, că nu li s-a răspuns în termen legal. Clienţii sunt mai atenţi şi ştiu că au dreptul la protecţia datelor. Am primit multe plângeri legate de dezvăluirea datelor publice, de raportările la Biroul de Credit şi unele legate de primirea de mesaje comerciale nesolicitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO