Business Hi-Tech

Allview vine cu primul mobil dual sim cu 3G şi WiFi

Autor: Adrian Seceleanu

13.12.2010, 23:49 54

Visual Fan, companie braşoveană care comercializează sub brandulpropriu Allview diverse produse electronice, a lansat primul săutelefon mobil propriu care se poate conecta la reţele mobile 3G şila re­ţele Wi-Fi - proiect anun­ţat de companie la începutulacestui an. Telefonul, care se asea­mă­nă cu un cele produse decompania canadia­nă RIM (Black­berry), poate funcţiona simultan cudouă cartele sim şi costă aproximativ 500 de lei (120 de euro).

"Am vândut 1.500 de unităţi în 17 zile", a declarat pentru ZFLucian Peticilă, directorul general al Visual Fan. "Telefonul estedisponibil şi prin reţele de retail GSM precum Germanos, Fonomatsau Euro-GSM, iar unele dintre ele aplică subvenţii telefonului,dacă este achiziţionat cu abonamente", a adăugat el.

Telefonul, denumit Allview Q1 G3T, permite recepţionareamesajelor e-mail printr-o aplicaţie care, potrivit companiei,permite reducerea volumului de date transferat pe mobil. "Aplicaţiade PushMail permite primirea automată pe telefon a mesajelor dincontul de e-mail de la serviciu şi din conturile personale precumGmail, Hotmail sau Yahoo!. Prin PushMail Mobiquus, traficul de dateşi implicit costurile conexiunii sunt reduse prin funcţia decomprimare a fişierelor", potrivit reprezentanţilor Allview.Mobilul permite deschiderea fişierelor de tip Adobe Reader (pdf), a arhivelor şi a documentelor de tip imagine sau video şi a tuturorfişierelor din suita Office, inclusiv Microsoft Office 2007.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania estedeţinută integral de Camelia Cotună, 36 de ani, din Braşov. VisualFan a înregistrat în 2008 un profit brut de 40.000 de euro, laafaceri de 2,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO