Business Hi-Tech

Alphabet Inc, compania-mamă a Google, intră în clubul firmelor evaluate la 1.000 miliarde de dolari

Alphabet Inc, compania-mamă a Google, intră în clubul...

Autor: Mihai Gongoroi

17.01.2020, 08:09 147

Capitalizarea bursieră a Alphabet Inc, compania-mamă a Google, a depăşit joi pentru prima dată pragul de 1.000 de miliarde de dolari, singurele companii care au reuşit până acum această performanţă fiind Apple, Amazon şi Microsoft, transmite Reuters.

Indicii bursieri principali de la New York au încheiat ziua de joi în teritoriul noilor recorduri la Wall Street. Indicele sectorului tehnologic Nasdaq a atins nivelul record de 9.357,13 puncte după o creştere de 1,06%, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,92% la 29.297,64 puncte, iar S&P 500 a urcat cu 0,84%, până la 3.316,81 puncte.

Evoluţia a venit pe fondul unui cumul de factori, printre care un raport pozitiv privind rezultatele financiare din partea băncii Morgan Stanley, o creştere a vânzărilor cu amănuntul, ceea ce indică rezilienţa consumatorului american (consumul reprezintă 70% din economia americană) şi date robuste privind industria prelucrătoare. Totodată, Senatul american a aprobat acordul comercial parţial cu China şi noul acord nordamerican de liber schimb, USMCA, ceea ce a sprijinit activitatea.

Acţiunile companiei Alphabet au câştigat aproape 17% în ultimele trei luni, peste evoluţia referinţei S&P cu aproape 6 puncte procentuale. Titlurile companiei se numără printre cele mai importante deţineri ale fondurilor de investiţii, ceea ce înseamnă că mişcarea preţurilor este una mai volatilă în funcţie de sentimentul din piaţă.

Acţiunile Alphabet au urcat cu 0,76% joi. Pe 2019, titlul companiei a înregistrat un raliu de 28%.

Alphabet îşi va publica rezultatele financiare pe data de 3 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO