Business Hi-Tech

Altex: brandul Myria are avantajul preturilor mici

06.06.2007, 19:22 5019

Altex, cel mai mare retailer de electronice si electrocasnice de pe piata locala, mizeaza pe dublarea cotei de piata pentru produsele IT fabricate sub marca proprie Myria, pana la 30%, compania urmand sa lanseze in luna august sub brandul Myria MP3 playere si sisteme home-cinema.
"Produsele IT sub marca Myria au in momentul de fata o cota de 15% din piata de profil si speram ca pana la sfarsitul anului sa atingem o cota de 30%," spune Mihai Traistaru, director de operatiuni la Complet Electro Serv, membra a grupului Altex.
Grupul Altex comercializeaza in prezent, sub marca Myria, plasme si LCD-uri TV, sisteme PC, laptopuri si DVD playere si DVD recordere, cele mai bine vandute produse din categoriile IT si electronice fiind calculatorul Myria 007 dotat cu procesor Intel Pentium si televizorul LCD cu diagonala de 26 de inci (66 cm). MP3 playerele Myria si sistemele home-cinema vor fi lansate in magazinele Altex in luna august.
Calculatoarele si notebookurile Myria se adreseaza clientilor cu venituri peste medie, afirma oficialii Altex. Sistemele PC si laptopurile sunt asamblate de catre firma Complet Electro Serv, capacitatea de productie ridicandu-se la 8.000 de calculatoare pe luna. In timpul sezonului estival, productia lunara poate atinge 5.000 de calculatoare, in conditiile in care interesul clientilor se indreapta pe perioada de vara spre camerele foto.
Pentru televizoarele cu plasma si LCD sub marca Myria, Altex tinteste in 2007 o cota de piata de 10%, mai exact vanzari de 18.000 de televizoare. Televizoarele Myria sunt produse de compania Vestel, din Turcia, unul dintre cei mai mari producatori de profil din Europa.
"Nu ne putem bate cu Panasonic sau Samsung, dar televizoarele Myria au avantajul pretului cu pana la 15% mai mic decat brandurile renumite si caracteristici tehnice comparabile cu acestea", a declarat Raul Filip, directorul departamentului de produse electronice in cadrul Altex.
Conform Altex, clientii televizoarelor Myria sunt in special persoanele tinere cu venituri medii.
Altex a inregsitrat anul trecut o cifra de afaceri de 220 mil. euro si estimeaza pentru acest an vanzari de aproximativ 275 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO