Business Hi-Tech

Altex: Circa 10% din vânzările online sunt generate de achiziţiile de pe mobil

Altex: Circa 10% din vânzările online sunt generate de...

Autor: Ioana Nita

17.10.2016, 00:06 680
Circa 10% din vânzările online ale retailerului Altex, specializat în comercializarea de produse elctro-IT, sunt generate de achiziţiile realizate de pe dispozitive mobile, în timp ce traficul realizat de pe telefonul mobil sau tabletă este mult mai mare, apropiindu-se de 50%, potrivit reprezentanţilor grupului.
 
„Achiziţiile realizate de pe mobil reprezintă circa 10% din vânzările online. În ceea ce priveşte traficul înre­gis­trat de pe dispozitivele mobile, acesta se îndreaptă spre o pondere de 50% în total trafic înregistrat pe plat­for­ma online, iar la înce­putul anu­lui se situa la 30%“, a spus Diana Brăguţă per­for­mance marketing manager în cadrul grupului Altex.
 
Cumpărăturile realizate de pe dispozitive mobile încep să genereze venituri semnificative pentru retaileri în condiţiile în care rata de penetrare a smartphone-urilor în rândul populaţiei de peste 16 ani din România a trecut de 70%, potrivit unui studiu realizat de compania americană Google. Conform acestuia, 11% din românii de peste 16 ani care utilizează internetul au cumpărat un laptop de pe smartphone.
 
În prezent, circa 20% din veniturile totale ale lanţului Altex, care are o reţea de peste 40 de magazine la nivel naţional, sunt generate de vânzările realizate prin intermediul platformei de comerţ electronic. Ponderea s-a păstrat deocamdată la nivelul anului trecut, când vânzările online s-au situat la peste 85 milioane euro din totalul veniturilor înregistrate de grupul Altex, care include atât lanţul de retail cu acelaşi nume, cât şi magazinele Media Galaxy. Acesta a înregistrat în 2015 afaceri totale de 433 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO