Business Hi-Tech

Altex ţinteşte să atingă pragul de 500 mil. euro cifră de afaceri în 2016

Altex ţinteşte să atingă pragul de 500 mil. euro...

Autor: Oana Stupinean

16.03.2016, 00:07 1305

Lanţul de retail electro-IT Altex, controlat de antreprenorul Dan Ostahie, ţinteşte anul acesta o creştere de 10-15% a veniturilor, urmând să atingă astfel pragul de 500 de milioane de euro cifră de afaceri.

„Începutul de an a fost stimulat de reducerea TVA-ului. Piaţa  (electro-IT – n.red.) va creşte anul acesta cu 10-15%, iar noi credem că vom avea o creştere a afacerii peste cea a pieţei. În primele două luni ale anului am înregistrat deja creştere, peste aşteptările pieţei“, a declarat Dan Ostahie, proprietarul Altex România, cel mai mare retailer de elec­tro­nice şi electrocasnice de pe plan local.

În 2015, afacerile retailerului Altex, care controlează magazinele electro-IT cu acelaşi nume şi magazinele Media Galaxy, s-au situat la 433 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent. Creşterea veniturilor Altex de anul trecut a fost susţinută de scăderea TVA-ului la alimente, care, potrivit reprezentanţilor companiei, a ajutat consumul de produse electro-IT. Retailerul a vândut anul trecut 20.000 de articole pe zi, 80% dintre acestea în mediul offline (în magazinele fizice), iar restul în mediul online.

„Anul trecut a fost cel mai bun an din punctul de vedere al cifrei de afaceri din ultimii 12 ani, creşterea s-a datorat factorilor economici, dar şi scăderea de TVA la alimente a ajutat consumul de electro-IT“, a spus Adrian Urdă, vicepreşedinte la Altex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO