Business Hi-Tech

Amazon a lansat un serviciu de stocare şi redare a melodiilor pe internet

Autor: Ştefan Vrabie

29.03.2011, 23:35 53

Amazon.com, cel mai maremagazin online din lume, a lansat un serviciu online care lepermite clienţilor săi să stocheze şi să acceseze fişiere cuconţinut audio în siguranţă de pe smartphone-uri sau PC-uri,potrivit cotidianului american The New York Times. Momentanserviciul este disponibil doar în Statele Unite, dar compania aanunţat că în viitor va fi disponibil şi în alte ţări.

Mutarea companiei Amazon este un semn de intensificare aconcurenţei între firmele de tehnologie de top care furnizeazăconţinut de divertisment pe internet. Serviciul Amazon le permiteclienţilor să stocheze muzică pe serverele web ale companiei în locde hard drive-urile din PC-urile lor, un tip de tehnologie numit îngeneral Cloud Computing.

Amazon a anunţat la începutul săptămânii că serviciul le vapermite clienţilor să asculte muzică de pe orice telefon cuplatforma Android, Windows sau iOS. Clienţii vor avea iniţial ladispoziţie 5GB de stocare online gratuit, ce va putea fi upgradatla 20 GB după achiziţionarea unui album de muzică MP3 de pesite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO