Business Hi-Tech

Amazon atacă Apple iTunes: Utilizatorii care au cumpărat CD-uri de pe site vor avea gratuit şi versiunea digitală

Amazon atacă Apple iTunes: Utilizatorii care au cumpărat CD-uri de pe site vor avea gratuit şi versiunea digitală

Autor: Madalina Cerban

11.01.2013, 14:43 679

Serviciul AutoRip lansat de Amazon concurează cu retailerul online iTunes al companiei Apple.

Prin lansarea noului sistem AutoRip, cei care au cumpărat CD-uri de pe Amazon pot beneficia automat gratuit şi de versiunile MP3 ale pieselor de pe respectivele discuri.

Versiunea digitală a CD-urilor poate fi accesată prin streaming pe internet, dar şi prin intermediul telefoanelor inteligente (smartphones) şi tablete, imediat după ce respectivele CD-uri au fost plătite. Acest serviciu permite celor care au cumpărat CD-uri de pe Amazon să le asculte în format digital înainte ca respectivele albume să le fie livrate acasă prin intermediul serviciilor de curierat.

"Am lansat astăzi acest serviciu, care este disponibil gratuit pentru toţi clienţii noştri - din trecut, prezent şi viitor", a declarat Jeff Bezos, fondatorul site-ului Amazon.com.

Versiunile digitale ale CD-urilor vor fi puse la dispoziţia tuturor celor care au cumpărat discuri de pe Amazon, de la lansarea serviciului de vânzare de albume muzicale, în 1998, a mai spus Jeff Bezos.

Amazon spune că are peste 50.000 de albume muzicale disponibile în variantă digitală, printre care se numără şi cele ale unor artişti precum Adele, Green Day, Susan Boyle şi Michael Jackson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO