Business Hi-Tech

Amazon lansează un program masiv de donaţii după s-a aflat că doar în Franţa gigantul a distrus 3 milioane de produse nevândute în 2018

Amazon lansează un program masiv de donaţii după s-a...

Autor: Alex Ciutacu

15.08.2019, 15:55 1004

Gigantul Amazon vrea să îi încurajeze pe terţii care vând pe platforma companiei să utilizeze mai bine produsele lor nevândute şi nedorite care ajung să fie aruncate sau distruse, printr-un program masiv de donaţii, potrivit CNBC.

Amazon lansează un nou program de donaţii denumit Fullfillment by Amazon Donations (FBA), care se adresează terţilor ce îşi păstrează produsele în depozitele Amazon din SUA şi Marea Britanie.

Începând cu 1 septembrie, programul de donaţii va deveni o opţiune predefinită pentru toţi vânzătorii care vor să scape de stocurile masive de produse nevândute.

Donaţiile vor fi distribuite prin mai multe reţele de organizaţii nonprofit prin intermediul unui grup denumit Good360 şi prin organizaţii britanice precum Newlife.

Noul program de donaţii este construit pentru a reduce stocurile care ajung să fie aruncate sau distruse din depozitele Amazon, ajutând mediul înconjurător şi punând la lucru produse care ar fi putut să ajungă la gunoi.

Potrivit unor articole recente din presa franceză, Amazon a aruncat doar anul tecut 3 milioane de produse în Franţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO