Business Hi-Tech

Amber, dezvoltator local de jocuri video, continuă planurile de extindere şi deschide un birou în Canada, la Montreal, după ce în luna februarie a inaugurat un centru în Mexic

Amber, dezvoltator local de jocuri video, continuă...

Autor: Cristina Bellu

11.11.2020, 13:49 289

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber continuă să se extindă pe plan extern odată cu deschiderea unui birou în Montreal, Canada, cu focus pe specializări precum engineering, localizare şi testare (QA), urmând ca alte discipline să fie acoperite odată ce studioul va creşte.

Lansarea centrului din Montreal vine după ce în luna februarie a acestui an Amber a deschis un birou în Guadalajara, Mexic.

„Amber a crescut rapid la nivel internaţional în Europa şi America de Nord şi ne dorim să menţinem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada. Montreal este locul perfect pentru noi deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din America de Nord în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume”, explică Mihai Pohontu, CEO Amber.

Noul centru va fi condus de Gwen Heliou, cu peste 20 de ani de experienţă în ​​roluri de producţie, şi de management, expertiza sa în Technical Art şi VFX ajutând la înfiinţarea de studiouri precum Ubisoft Halifax.

Compania recrutează pentru început specialişti pentru 15 poziţii full-time care vor lucra în regim work from home.

„Pe măsură ce studioul va creşte, vor fi adăugate şi alte discipline de dezvoltare suplimentare, care vor extinde capacităţile Amber de a crea pe mai multe fusuri orare, obţinând accesul la noi pieţe şi parteneriate”, transmit reprezentanţii Amber.

Înfiinţată în 2013, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri, specializate în strategii de lansare paralele pe mai multe platforme, optimizare a experienţei utilizatorilor, design de monetizare, data science şi live operations, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de software ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme şi servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Epic Games, Scopely, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam, Paradox şi That Game Company.

Compania are 650 de angajaţi şi a avut afaceri de 57,8 mil. lei (13,6 mil. dolari) în 2019, cel mai bun rezultat înregistrat de companie până acum, şi o marjă de profit de 12%.

Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO