Business Hi-Tech

Amber, dezvoltator local de jocuri video, raportează afaceri de aproape 127 mil. lei în 2021, plus 56% an/an. CEO: Ne-am depăşit cu 10% estimările privind veniturile pentru 2021

Jaime Giné, CEO al Amber

Jaime Giné, CEO al Amber

Autor: Cristina Bellu

04.05.2022, 11:40 239

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber a încheiat 2021 cu afaceri de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane dolari), echivalentul unei creşteri de 56% comparativ cu anul precedent.

Aproximativ 70%  din totalul business-ului a venit din activitatea de R&D pentru dezvoltarea de jocuri video, iar restul, de 30%, din venituri provenite din serviciile de asistenţă pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calităţii, asistenţa pentru clienţi şi localizare.

„Ne-am depăşit cu 10% estimările privind veniturile pentru 2021 şi am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio independent de jocuri video din România. Accesul la talente cheie este esenţial pentru Amber şi credem că suntem poziţionaţi în mod unic pentru a profita de cele mai recente tendinţe din industrie şi pentru a valorifica baza de talente disponibilă pe pieţele emergente,” spune Jaime Giné, CEO al Amber.

În conformitate cu rezultatele raportate la jumătatea anului, la întreaga cifră de afaceri a Amber au contribuit entităţile străine, în principal cele din SUA. În 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a peste zece jocuri pentru mobil, PC şi console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, un joc de mare succes, publicat de N3TWORK şi dezvoltat de Amber. Mai mult, în 2021, Amber a intrat în sectorul emergent al jocurilor de tip blockchain şi a devenit rapid unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

Jocurile blockchain includ elemente care folosesc tehnologii blockchain bazate pe criptografie. De cele mai multe ori, elementele blockchain din aceste jocuri au la bază criptomonedele sau jetoanele nefungibile (NFT) pe care jucătorii le pot cumpăra, vinde sau tranzacţiona cu alţi jucători.

Compania colaborează cu branduri precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork şi multe altele.

Pentru 2022, Amber se aşteaptă să-şi menţină ritmul de creştere accelerat. La 1 mai 2022, Amber avea peste 1.000 de angajaţi localizaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco şi Los Angeles. Compania intenţionează să ajungă la peste 1.100 de angajaţi pe măsură ce îşi continuă expansiunea geografică.

„Ne aşteptăm la o creştere accelerată în 2022, în linie cu cererea tot mai ridicată pentru serviciile Amber,” adaugă Jaime Giné.

În februarie 2022, Amber a decis să-şi susţină echipa din Ucraina anunţând deschiderea unui nou studio în Kiev. De la acel moment, prioritatea principală a Amber a fost să ia toate măsurile posibile pentru a asigura siguranţa angajaţilor săi. Studioul rămâne deschis şi Amber lucrează în paralel la continuarea planurilor de extindere şi în alte zone geografice, care vor fi anunţate în următoarele luni.

Extinderea se va realiza organic prin înfiinţarea de noi filiale sau prin activităţi de M&A. Scopul expansiunii, pe lângă pătrunderea în noi arii geografice, este de a creşte baza de talente, precum şi de a lărgi oferta de servicii şi specializări a tipurilor de jocuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO