Business Hi-Tech

Amber, dezvoltator român de jocuri video cu afaceri de peste 30 mil. dolari, caută să angajeze încă 100 de specialişti pentru noul sediu din Botoşani, unde lucrează în prezent peste 120 de profesionişti

Amber, dezvoltator român de jocuri video cu afaceri de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.05.2022, 14:11 160

Dezvoltatorul local de jocuri Amber, cu un rulaj de peste 30 de milioane de dolari la finalul anului 2021, a mutat cei peste 120 de angajaţi din Botoşani într-un nou sediu şi are în plan să crească echipa din cadrul Amber Botoşani cu încă 100 de specialişti, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. De asemenea, pe măsură ce compania va identifica proiecte şi oameni potriviţi, va extinde oferta de servicii şi specializări, urmând să acopere zona de programare, artă şi game design.

„Ne dorim să atragem oameni din Botoşani şi din alte localităţi din jurul oraşului şi să creăm oportunităţi pentru tineri astfel încât aceştia să lucreze într-o industrie nouă şi creativă în Botoşani şi să ajute la dezvoltarea economiei locale. Salariile şi condiţiile pe care le oferim sunt la un nivel ridicat şi sunt identice cu cele din Bucureşti”, a spus Mihai Pohonţu, Chairman al Amber.  

El a adăugat că noul birou din Botoşani oferă servicii de testare pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de Amber pentru platforme diverse - mobile, PC şi console. De asemenea, o parte din cei peste 120 de angajaţi din cadrul Amber Botoşani lucrează în sistem work from home, aceştia fiind din localităţi din apropierea Botoşaniului, precum Săveni, Dorohoi, Suceava sau Iaşi.

„Amber continuă să caute talent în Botoşani şi împrejurimi pe mai multe poziţii precum Junior Game Tester, QA Project Manager, QA Test Lead şi HR”, au mai transmis reprezentaţii Amber, adăugând că un prim pas pentru a crea o comunitate de profesionişti şi tineri talentaţi şi interesaţi de domeniu este dezvoltarea unui program de training şi mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită. „Amber Botoşani va demara programul începând din toamna acestui an.”

La nivel de grup, Amber a raportat afaceri de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane dolari) la finalul anului 2021, înregistrând o creştere de 56% comparativ cu anul 2020. De asemenea, la nivel de grup, Amber are peste 1.000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, San Francisco şi Los Angeles.

Amber a fost înfiinţată în 2013, în Bucureşti, fiind o agenţie structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO