Business Hi-Tech

Amber, dezvoltatorul român de jocuri video, cu afaceri de peste 30 mil. dolari, sfidează spectrul războiului şi vrea să deschidă un studio direct în Ucraina: Dezvoltatorii ucraineni de jocuri sunt incredibili de talentaţi. În România mergem la Botoşani, unde vrem să angajăm 100 de oameni

Mihai Pohonţu, chairman al Amber: Din 2020 am început să lucrăm cu profesionişti din Ucraina pe mai multe proiecte

Mihai Pohonţu, chairman al Amber: Din 2020 am început să lucrăm cu profesionişti din Ucraina pe mai multe proiecte

Autor: Adrian Seceleanu

09.02.2022, 00:06 1300

 Mihai Pohonţu, chairman, Amber: De ce sfidează compania spectrul războiului şi s-a dus şi în Ucraina: găsim oameni foarte buni, sunt mulţi jucători mari pe piaţă.

Dezvoltatorul local de jocuri Amber, cu un rulaj de peste 30 mil. dolari în 2021, a luat decizia de a sfida spectrul războiului care ameninţă Ucraina şi de a deschide un studio unde are în plan să recruteze câteva zeci de oameni în condiţiile în care găseşte pe piaţa muncii specialişti foarte buni, în contextul în care industria din ţara vecină s-a dezvoltat puternic.

„Am mers în Ucraina pentru a lucra cu profesionişti cu experienţă cu care să dezvoltăm titluri AAA şi PC, un pas care ne va ajuta în obiectivul nostrum de a deveni partenerul de dezvoltare de jocuri preferat pentru industria jocurilor video. Dezvoltatorii ucraineni de jocuri sunt incredibil de talentaţi, au multă experienţă cu engine-urile Unreal şi Unity, de asemenea sunt artişti foarte buni. De-a lungul anilor, în Ucraina au început să activeze studiouri mari, iar industria locală a crescut semnificativ. Există o mulţime de talente de top aici şi vedem o oportunitate de a creşte şi de a completa echipele noastre, dar şi de a contribui la creşterea industriei locale”, a explicat pentru ZF Mihai Pohonţu, chairman al Amber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO