AMD speră să ajungă cel mai mare furnizor de procesoare pentru centrele de date

22 iun 2017 Autor: Ioana Nita

Lansarea noii game de procesoare AMD dedicate echipamentelor de stocare pentru centrele de date marchează reintrarea companiei americane pe piaţa serverelor.
 
Advanced Micro Devices (AMD), compania americană specializată în producerea de semiconductoare pentru o serie de echipamente IT, a lansat ieri oficial o nouă gamă de procesoare dedicate dispozitivelor de stocare din centrele de date prin intermediul cărora ţinteşte să ajungă lider pe piaţa de servere, o piaţă de peste 20 de miliarde de dolari aflată în continuă creştere.
 
„Toată lumea are nevoie astăzi de putere de calcul cât mai performantă fie că vorbim de PC-uri, gaming, realitate virtuală, inteligenţă artificială sau cloud computing. Astfel, cel mai mare pariu pentru compania noastră acum este să avem succes pe piaţa dedicată centrelor de date fiindcă este o piaţă cu un potenţial de dezvoltare extrem de mare. În prezent piaţa serverelor se situează la peste 20 miliarde de dolari şi e în continuă creştere. Este nevoie de o combinaţie între procesoare CPU şi GPU, iar noi furnizăm ambele tipuri de soluţii la standarde înalte“, a declarat Lisa Su, CEO şi preşedinte al AMD, în cadrul eveni­men­tului de lansare a noii game de procesoare numită Epyc,  care a avut loc marţi în Austin (Texas).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.06.2017

 
Cuvinte cheie:
AMD
, procesoare
, crestere
, furnizor
, speranta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide