Business Hi-Tech

Americanii de la DXC Technology cumpără cu 2 mld. $ dezvoltatorul de software Luxoft, cu aproape 2.000 de angajaţi în România

Subsdiara locală a Luxoft este condusă de Bogdan Pelinescu

Subsdiara locală a Luxoft este condusă de Bogdan Pelinescu

Autor: Adrian Seceleanu

07.01.2019, 17:34 2169

Furnizorul american de servicii şi soluţii de IT DXC Technology, cu venituri anuale de peste 24 de miliarde de dolari, va achiziţiona dezvoltatorul de software Luxoft, cu o prezenţă puternică şi pe piaţa din România, pentru 2 mld. dolari, scrie presa internaţională.

Achiziţia vizează completarea portofoliului de servicii al DXC pentru companiile din sectorul financiar şi auto, conform anunţului făcut de firma americană.

Acţionarii Luxoft vor primi 59 de dolari pe acţiune în numerar, un bonus de 86% faţă de preţul de închidere al acţiunilor pe birsă la şedinţa de tranzacţionare de săptămâna trecută.

Preţul acţiunilor Luxoft a explodat după anunţ, urcând cu peste 80% la 58 de dolari pe acţiune.

Luxoft Professional România, subsidiara locală a dezvoltatorului de software de origine rusă Luxoft, al cărui sediu central se află în Elveţia, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri netă de 310,6 milioane lei (67,9 milioane euro), în creştere cu 8,5% comparativ cu 2016, conform datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Profitul net al companiei a înregistrat însă o creştere anuală mult mai mare – de 50%, ridicându-se la peste 21 milioane lei (4,6 milioane euro). Astfel, marja de profit a Luxoft România s-a situat anul trecut la 6,8%.

Activitatea subsidiarei locale constă în dezvoltarea de soluţii software la comandă pentru clienţi din străinătate, în principal din Europa de Vest şi SUA, care activează în industrii precum financiar, telecomunicaţii, auto, energie, turism, tehnologie şi aviaţie. O mare parte dintre veniturile Luxoft România sunt generate de proiectele realizate pentru jucători din domeniul telecom, auto şi financiar.

În 2017 numărul mediu de angajaţi al Luxoft în România a scăzut uşor faţă de anul precedent, conform datelor de la Finanţe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO