Americanii de la Emerson şi-au dublat profitul, până la 42 mil. lei în 2016, la o cifră de afaceri de 672 mil. lei

29 iun 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Emerson a finalizat anul trecut o investiţie de 13,8 mil. dolari în noi echipamente de producţie, dar şi pentru achiziţionarea unui teren, adiacent campusului de la Cluj.
 
Compania Emerson, parte a concernului american Emerson, cu afaceri globale de peste 20 mld. dolari, a avut anul trecut un câştig net de peste 42 mil. lei (9,3 mil. euro), dublu faţă de anul anterior, însă afacerile companiei au scăzut cu 3%, până la aproximativ 672 mil. lei (149,3 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.
 
Emerson a încheiat exerciţiul financiar din 2015 cu afaceri de 692,4 mil. lei (155,8 mil. euro) şi cu un profit net de 19,6 mil. lei (4,4 mil. euro), arată datele de pe mfinanţe.ro.
 
Evoluţia businessului Emerson a fost influenţată anul trecut de decizia companiei-mamă de a vinde două platforme de activitate (Industrial Automation şi Network Power), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Emerson din România. Pentru primul trimestru din acest an, Emerson a estimat o cifră de afaceri de 34 mil. dolari (30,5 mil. euro), în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.06.2017

 
Cuvinte cheie:
emerson
, cifra de afaceri
, americani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide