Business Hi-Tech

Americanii de la Euronet au ieşit iar la cumpărături în România: au achiziţionat Paynet

Americanii de la Euronet au ieşit iar la cumpărături în România: au achiziţionat Paynet

“Suntem încrezători că putem să ajutăm noii noştri clienţi să-şi extindă afacerile prin portofoliul nostru de servicii cu valoare adăugată împreună cu accesul la reţeaua noastră independentă de ATM-uri, care are puncte de prezenţă în locaţii favorabile din România”, a declarat Kevin Caponecchi (foto), preşedinte al Euronet Worldwide.

Autor: Adrian Seceleanu

06.12.2011, 22:37 1546

Compania americană Euronet Worldwide a achiziţionat compania Smart PayNetwork S.A. (PayNet), un furnizor de servicii de outsourcing, emitere de carduri şi soluţii service pentru POS-urile instalate la comercianţi, cu afaceri de aproape 3 mil. euro în 2010. Euronet a mai cumpărat în România în 2007 subsidiara locală a grupului german Brodos, care era specializată în procesarea electronică a reîncărcării cartelelor preplătite pentru telefonia mobilă.

Paynet avea 44 de angajaţi şi operează o reţea de 170 de ATM-uri şi de 1.700 de terminale POS şi administrează aproximativ 540.000 de carduri. PayNet procesează anual aproximativ 15 milioane de tranzacţii cu cardul şi este un furnizor autorizat de servicii pentru Visa şi MasterCard.

Anul trecut compania PayNetwork S.A. (PayNet) a avut un profit net de 1,2 mil. euro.

"Achiziţia Paynet combinată cu instalarea recentă a primei reţele independente de ATM-uri din România demonstrează atenţia Euronet pentru această piaţă şi oportunităţile excelente de creştere de pe această piaţă", a declarat Nikos Fountas, Senior Vice President şi Managing Director, pentru zona Europa al Euronet.

Achiziţia Paynet va genera venituri de aproximativ 3 milioane de dolari în primul an de la preluare şi un profit de apriximativ un cent pe acţiune.

Companiile nu au oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO