Business Hi-Tech

Americanii de la Intel lucrează la o tranzacţie de 10 mld. dolari: achiziţia companiei rivale

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2015, 00:02 2254

Compania americană Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, este în discuţii pentru cea mai mare achiziţie din istoria sa - preluarea companiei rivale Altera care produce cipuri pentru echipamente de reţea şi maşini, în cadrul unei tranzacţii care ar putea avea o valoare de peste 10 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal.

Achiziţia ar demonstra determinarea noului CEO al Intel, Brian Krzanich, de a extinde businessul companiei către noi segmente de piaţă, pe măsură ce vânzările de computere personale - principalul business al firmei - nu mai sunt un motor de creştere.

Deşi are o poziţie dominantă pe acest segment de piaţă, Intel s-a adaptat mai greu decât competitorii săi la migraţia utilizatorilor spre echipamente mobile precum smartphone-urile şi tabletele. Veniturile Altera au crescut anul trecut dublu faţă de cele ale Intel (12% faţă de 6%) până la aproape 2 mld. dolari. Intel a avut venituri de 56 mld. dolari anul trecut. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO