Business Hi-Tech

Americanii de la Viavi Solutions au în plan să ajungă la 130 de angajaţi în România într-un an

Oleg Khaykin, preşedinte şi CEO al Viavi Solutions. Foto: Adrian Seceleanu

Oleg Khaykin, preşedinte şi CEO al Viavi Solutions. Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

17.04.2018, 23:32 402

Compania americană Viavi Solutions, un furnizor de software şi servicii pentru testarea, analizarea şi creşterea calităţii reţelelor de telecomunicaţii cu afaceri anuale de aproximativ un miliard de dolari, are în plan să ajungă într-un an de zile la centrul de excelenţă în cercetare şi dezvoltare din Bucureşti la un număr de 130 de angajaţi, a declarat Oleg Khaykin, preşedinte şi CEO al companiei în cadrul unui eveniment care a marcat inaugurarea biroului din România.

“În acest moment planul este să ajungem la o echipă de 130 de oameni într-un an de zile. Apoi vrem să mergem şi mai departe”, a declarat Khaykin.

El a adăugat că firma americană a efectuat o cercetare amănunţită a ţărilor din regiune dar a preferat România atrasă de renumele şcolii de matematică şi de gradul ridicat de concentrare al talentelor din Bucureşti. “Am ales să venim aici şi pentru ca în România este o şcoală foarte puternică de matematică. Îi căutăm pe cei mai buni oameni de pe piaţă”.

Compania are 1.000 de angajaţi în Europa dintre care aproximativ 75% sunt ingineri.

Viavi are în portofoliu şi soluţii destinate securităţii şi performanţei optice.

Compania lucrează pentru mai mulţi operatori de telecom de pe piaţa locală şi are în plan ca odată cu expansiunea echipei de cercetare dezvoltare să-şi mărească şi baza de utilizatori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO