Business Hi-Tech

Americanii se pregătesc de reglementări: Congresul este în discuţii pentru a stabili regulile de tranzacţionare pentru criptomonede

Americanii se pregătesc de reglementări: Congresul este în discuţii pentru a stabili regulile de tranzacţionare pentru criptomonede

Autor: Alex Ciutacu

20.02.2018, 08:00 254

Pe fondul „febrei” de investiţii în bitcoin şi alte criptomonede, autorităţile de reglementare din Statele Unite iau în considerare stabilirea unui set de reglementări noi care ar putea duce la o supraveghere federală mai detaliată asupra acestei categoriii de active, potrivit Reuters.

Discuţiile au început în cadrul Senatului Statelor Unite pentru a analiza riscurile pe care le prezintă monedele digitale ca instrument de investiţii.

Chiar şi republicanii conservatori, axaţi pe politicile pieţei libere, doresc o reglementare, susţinând că trebuie luate măsuri în caz că monedele digitale vor ameninţa economia Statelor Unite.

„Nu există niciun dubiu cu privire la faptul că avem nevoie de un cadru de reglementare”, a transmis senatorul republican Mike Rounds.

Activele digitale se află în prezent într-o zonă gri din punct de vedere al reglementărilor, fiind simultan sub jurisdicţia SEC, CFTC, a Trezoreriei, a Rezervelor Federale, acestea fiind cumulate cu legislaţiile fiecărui stat în parte.

Atitudinea adoptată cu privire la criptomonede provine din faptul că monedele digitale presupun un instrument financiar extrem de speculativ, ceea ce i-a condus pe unii reglementatori să insiste ca aceste active digitale să fie încadrate sub jurisdicţia SEC.

 
 
AFACERI DE LA ZERO