Business Hi-Tech

An record pentru cel mai mare distribuitor de telefoane mobile: Gersim a urcat cu 15%, la 191 milioane de euro

Dan Ştefănescu: Suntem lideri pe piaţa de distribuţie a telefoanelor mobile şi tabletelor, toţi ceilalţi jucători de pe piaţă nereuşind să facă împreună nici jumătate din cifrele noastre.

Dan Ştefănescu: Suntem lideri pe piaţa de distribuţie a telefoanelor mobile şi tabletelor, toţi ceilalţi jucători de pe piaţă nereuşind să facă împreună nici jumătate din cifrele noastre.

Autor: Adrian Seceleanu

15.06.2017, 00:07 463

Piaţa de smartphone-uri este dominată în continuare de operatorii de telefonie mobilă, care vând aproximativ 70% dintre telefoane.

Compania Gersim Impex, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile şi tablete, a înregistrat în 2016 cele mai bune rezultate financiare de la înfiinţarea companiei: afaceri de 856 mil. lei (191 mil. euro), mai mari cu 15%, şi un profit net de 6,4 mil. euro, în scădere uşoară (2,9%) faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul  Ministerului Finanţelor Publice.

Gersim, companie controlată integral de antreprenorul Dan Ştefănescu, a accelerat creşterea începând cu anul 2011, când afacerile au crescut de trei ori faţă de anul precedent, ascensiunea continuând apoi pe fondul exploziei înregistrate de piaţa de smartphone-uri şi a contractului de distribuţie semnat cu compania sud-core­eană Samsung, care a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile.

Anul trecut afacerile companiei au fost de 10 ori mai mari decât cele înregistrate în 2010, arată datele de la Finanţe.

O parte din afaceri dar şi din profit au fost generate de afacerile imobiliare şi din agricultură ale companiei, a precizat Dan Ştefănescu, fără a oferi însă detalii privind procentul acestor segmente din business. El a precizat că va renunţa la businessul imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO