Ana-Maria Andronic: Finanţarea UiPath de către fondurile din Silicon Valley este o tranzacţie de referinţă pentru România

16 mai 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Finanţarea de 30 de milioane de dolari obţinută de la unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane de UiPath, un start-up din Bucureşti specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele din companii, reprezintă o tranzacţie de referinţă pentru piaţa din România, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi specializaţi în IT, care a fost implicată în operaţiune din poziţia de Head of Intellectual Property and Technology în cadrul societăţii DLA Piper. „Pentru piaţa din România este o tranzacţie de referinţă. Nu ştiu dacă putem spune că ne transformă peste noapte într-un hub regional, aşa cum poate ne-am dori, însă cu siguranţă arată un progres remarcabil pentru antreprenorii locali“, a declarat Andronic. „Este cea mai mare tranzacţie care implică o finanţare prin capital de risc (venture capital) la care am participat până acum“, spune Andronic despre finanţarea de 30 mil. dolari primită de UiPath de la Accel Partners, primul fond american de investiţii care a investit în reţeaua socială Facebook.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2017

 
Cuvinte cheie:
UiPath
, finantare
, romania
, tranzactie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide