Business Hi-Tech

Analiză: 49 miliarde de dispozitive vor fi conectate la Internet până în 2023

Analiză: 49 miliarde de dispozitive vor fi conectate la...

Autor: Teona Tomoiaga

15.01.2020, 12:10 125

“În următorul deceniu noi tehnologii vor fi dezvoltate, de la realitate virtuală şi augmentată, la streaming 16K, AI, tehnologii radio 5G, Wi-Fi 6, calculatoare cuantice, securitate cibernetică adaptivă şi predictivă, vehicule autonome şi IoT inteligent. Poate la fel de importante sunt aplicaţiile şi tehnologiile la care nu s-a gândit nimeni încă. Aceste aplicaţii de generaţie viitoare vor creşte complexitatea, dincolo de capacităţile pe care actuala infrastructură de internet le poate susţine în mod viabil. În noul deceniu, trebuie regândită şi reinventată infrastructura Internetului. Internetul trebuie să devină mai rapid, mai scalabil, mai rentabil, mai simplu de gestionat şi sigur”, se notează în studiu.

Potrivit celei mai recente analize a AppDynamics App Attention Index, utilizarea serviciilor digitale a evoluat până la a deveni un comportament uman inconştient – un „Reflex digital”. În trecut, consumatorii au luat decizia conştientă de a utiliza un serviciu digital pentru a realiza o sarcină sau activitate. Astăzi, majoritatea (71%) dintre respondenţi recunoaşte că serviciile digitale fac parte din viaţa lor de zi cu zi.

Cercetarea arată că oamenii vor întoarce repede spatele brandurilor ale căror aplicaţii nu oferă o experienţă premium. În cazul unor probleme de performanţă, consumatorii vor apela la concurenţă (49%) sau îi vor descuraja activ pe ceilalţi să folosească un serviciu sau un brand (63%), fără să ofere brandului respectiv şansa de a aduce îmbunătăţiri.

Prin urmare, în 2020 şi anii care vor urma, companiile trebuie să acorde atenţie la toleranţa zero a consumatorilor faţă de orice altceva decât experienţe digitale uşoare, rapide şi speciale. Acest lucru va da o importanţă deosebită capacităţii de a analiza datele privind performanţa aplicaţiei în timp real, de a găsi blocaje şi de a permite acţiune imediată.

Totodată, securitatea reactivă, care adresează problemele numai pe măsură ce încep să afecteze sistemele, nu mai este suficientă. Organizaţiile trebuie să se adapteze la noua realitate din jurul „Zero Trust” şi să prevadă ameninţările.

Threat hunting este o practică de securitate ce va juca un rol din ce în ce mai mare în securitatea organizaţiilor. În timp ce abordările tradiţionale răspund de obicei la alerte după detectarea unei activităţi potenţial dăunătoare, threat hunting nu se limitează la pericolele cunoscute şi analizează ameninţările

"Reţelele nu au fost niciodată mai importante pentru companii. Rolul lor s-a extins cu mult peste conectarea dispozitivelor şi locaţiilor. Astăzi, reţeaua joacă un rol esenţial în re-imaginarea aplicaţiilor, securizarea datelor, transformarea infrastructurii şi responsabilizarea echipelor. În ultimii ani, la nivelul industriei discuţiile s-au concentrat asupra rolului reţelelor Software-defined (SDN), ca etapă importantă în evoluţia reţelei. SDN aduce multe avantaje, inclusiv gestionare centralizată şi securitate, flexibilitate şi costuri de operare reduse", mai relevă studiul.

În domeniul IT, deficitul de competenţe de business va fi resimţit cel mai acut. Găsirea talentelor continuă să fie provocarea nr. 1 cu care se confruntă liderii IT în prezent.

Conform unui sondaj Cisco efectuat în rândul a 600 de factori de decizie IT şi de business, 93% susţin că se confruntă cu un decalaj de talente atât de grav încât acest lucru încetineşte transformarea afacerii lor. Directorii IT şi de business au fost de acord că cea mai mare problemă cu care se confruntă liderii din tehnologie este lipsa cunoştinţelor de afaceri. În consecinţă, prioritatea în recrutare pentru managerii IT şi de business o reprezintă selectarea angajaţilor cu abilităţi tehnice şi de afaceri, relatează sursa precizată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO