Business Hi-Tech

Analiză a GO4IT: Care sunt cele mai bune tablete cu preţuri sub 1.000 de lei disponibile pe piaţa din România

Analiză a GO4IT: Care sunt cele mai bune tablete cu...

Autor: Aurelian Mihai

11.08.2014, 00:00 544

După ce în 2013 vânzările de tablete de pe piaţa locală au crescut de trei ori faţă de anul anterior, la peste 500.000 de unităţi, şi 2014 promite să aducă magazinelor de profil vânzări în creştere, avansul de aproximativ 50% estimat pentru piaţa tabletelor din România reflectând vânzări de până la un milion de unităţi până la finele acestui an. Pornind de la modele entry-level cu preţ de 150 lei şi ajungând la tablete premium cu preţuri care depăşesc suma de 4.000 lei, piaţa locală de tablete oferă soluţii pentru toate gusturile şi buzunarele.

Majoritatea românilor preferă însă tabletele de buget, cu dotări cel mult de nivel mediu şi preţ care nu depăşeşte 800 – 1.000 lei. În preferinţele utilizatorilor intră atât modele de tablete oferite de producători consacraţi (ASUS, Lenovo, Samsung etc.), cât şi produse aduse în România şi vândute sub numele unor brand-uri autohtone (Allview, Evolio, E-Boda, UTOK etc.), apreciate pentru oferta generoasă de dotări oferite la un preţ similar sau mai mic. Brandurile locale deţin în prezent peste jumă­tate din piaţa locală de tablete.

Citiţi analiza completă pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO