ANCOM: Cererea operatorilor depăşeşte oferta. Licitaţia va continua şi marţi

10 sep 2012 Autor: Adrian Seceleanu

ANCOM: Cererea operatorilor depăşeşte oferta. Licitaţia va continua şi marţi

Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu

"După încheierea primei zile a licitaţiei de spectru, este necesară continuarea organizării de runde primare. În prima zi a licitaţiei de spectru organizată pentru alocarea frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz s-au desfăşurat două runde primare. Având în vedere că cererea depăşeşte oferta în cel puţin una dintre categorii, ANCOM va organiza mâine o nouă serie de runde primare", a anunţat în urmă cu câteva minute Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii, instituţia care gestionează întreg procesul de vânzare.

"Rundele primare se vor încheia după o rundă în care cererea de blocuri nu mai depăşeşte numărul de blocuri de frecvenţe disponibile, pentru toate categoriile de blocuri. După rundele primare, licitaţia poate continua prin organizarea unor runde suplimentare dacă în urma rundelor primare rămân blocuri de frecvenţe nealocate şi se va încheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în bandă.

Operatorii care participă la licitaţie sunt Cosmote, Orange, RCS & RDS, Vodafone şi 2K Telecom.

ANCOM nu a oferit detalii despre ofertele depuse de companii şi rezultatele înregistrate după prima zi de licitaţie. De altfel, toate aceste detalii vor fi publice doar la finalul licitaţiei, luna viitoare.

ANCOM scoate la licitaţie drepturile de utilizare a frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile - voce şi date - pe o perioadă de 15 ani.

 
Cuvinte cheie:
ANCOM
, licitaţie
, Orange
, Vodafone
, Cosmote
, RCS&RDS
, 2K Telecom

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide