Business Hi-Tech

ANCOM licenţiază temporar transmisiile pentru evenimente de tip drive-in

ANCOM licenţiază temporar transmisiile pentru...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

13.05.2020, 17:54 87

ANCOM licenţiază temporar transmisiile pentru evenimente de tip drive-in, care au nevoie de o licenţă temporară de utilizare a frecvenţelor radio pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente. 

În contextul măsurilor de distanţare socială, pentru organizarea unor evenimente de scurtă durată, destinate divertismentului unui public restrâns şi într-un areal limitat de către organizatorii de spectacole sau de concerte de tip drive-in, este necesară alocarea de către ANCOM a unei licenţe temporare de utilizare a frecvenţelor radio pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente.

Tipul de aplicaţie urmărit de solicitanţi este transmiterea coloanei sonore către participanţii la evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule, şi constituie o alternativă la evenimentele desfăşurate în sălile de cinema tradiţionale şi concertele în aer liber cu spectatori. Licenţa de utilizare a frecvenţelor va fi eliberată pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

Licenţa va fi acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice în urma completării şi transmiterii de către solicitant a unui formular-tip disponibil aici, însoţit de o documentaţie care susţine soluţia tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile.

“Pentru că în perioada stării de urgenţă am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranţă de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Şi industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condiţiilor actuale şi mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Naţional al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluţie pentru ca aceste evenimente să se poată desfăşura în condiţii optime”, a declarat Sorin GRINDEANU, preşedintele ANCOM.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO