Business Hi-Tech

ANCOM merge înainte cu licitaţia 5G şi are în plan să aprobe pe 14 septembrie varianta finală a caietului de sarcini. Document: RCS&RDS Digi este singurul jucător mare din piaţa de telecom care nu a avut nicio observaţie cu privire la cerinţele statului din caietul de sarcini pentru licitaţia 5G

ANCOM merge înainte cu licitaţia 5G şi are în plan...

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2022, 19:24 687

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii are în plan să meargă înainte cu aşa numita “licitaţie 5G”, şi are în plan să aprobe pe 14 septembrie varianta finală a documentelor, intrând astfel în linie dreaptă pentru organizarea “competiţiei”.

Legat de “Licitaţia <<5G>> Am publicat acum toate documentele privind procedura de selecţie pentru acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de 700, 1500, 2600 şi 3400-3800 MHz. Miercuri 14.09.2022, aprobare finală în Consiliul Consultativ-ANCOM”, a scris pe Twitter Eduard Lovin, vicepreşedinte al ANCOM.

Autoritatea a publicat şi sinteza observaţiilor primite de la operatorii de telecom cu privire la cerinţele din caietul de sarcini şi a modificărilor realizate în acest context, datele din document relevând că gigantul din cablu RCS&RDS Digi este singura companie mare de telecomunicaţii care nu a avut de transmis ANCOM nici măcar o singură observaţie cu privire la document.

“Observaţii la documentaţia procedurii de selecţie au fost primite din partea Orange România

S.A. (ORG), Vodafone România S.A. (VDF), Telekom România Mobile Communications S.A. (TKM), Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. (SNR) şi Enigma-System.net S.R.L. (E), precum şi din partea a 150 de persoane fizice şi 9 asociaţii”, conform documentului.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO