Business Hi-Tech

ANCOM: Orange şi RCS&RDS oferă cele mai mari viteze de acces la net

Autor: Oana Stupinean

15.10.2015, 15:51 4189

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, şi RCS&RDS, liderul pieţei de internet fix, au fost companiile care au oferit clienţilor pentru trimestrele I-III din acest an cele mai mari viteze „reale“ de acces la net, fiecare pe segmentul pe care este numărul unu, conform datelor comunicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Datele sunt calculate în urma testelor aleatorii realizate de utilizatori prin platforma Netograf.ro, lansată la finele anului trecut de ANCOM. Orange le-a oferit utilizatorilor de internet o viteză medie de descărcare a datelor de 27,83 Mbps indoor şi  39,21 Mbps outdoor iar RCS&RDS 98,95 Mbps, viteza reală download-fir şi 43,48 Mbps viteza reală download-wireless.

Acestea au fost generate pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori de la începutul anului şi până în prezent, dintre care aproximativ 100.000 au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale, fiind eliminate acele măsurători identificate drept erori sau tentative de influenţare a  rezultatelor.

Sursa: ANCOM

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO