Business Hi-Tech

Andrei Bojiţă, RBC: Creşterea afacerilor de peste 50% din 2018 s-a datorat în special proiectelor de migrare la casele de marcat cu jurnal electronic

Andrei Bojiţă, CEO şi acţionar majoritar în cadrul RBC: „Pentru anul acesta am estimat o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro.”

Andrei Bojiţă, CEO şi acţionar majoritar în cadrul RBC: „Pentru anul acesta am estimat o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro.”

Autor: Ioana Nita

18.07.2019, 09:50 593

Evoluţia ascendentă a fost determinată şi de numărul mare de magazine deschise de câţiva dintre retailerii alimentari.

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluţii IT pentru industria de retail din România, a raportat pentru anul trecut o creştere spectaculoasă a businessului, cifra de afaceri netă a companiei majorându-se cu 57%, la 182,6 mil. lei (echivalentul a 39,2 milioane euro), în timp ce profitul net s-a ridicat la 33,5 milioane lei, plus 72% faţă de 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Aceasta este cea mai mare creştere înregistrată de companie în ultimii cinci ani, evoluţia spectaculoasă fiind generată în principal de proiectele derulate pentru migrarea retailerilor, în special a celor din industria alimentară, la noile case de marcat cu jurnal electronic. Potrivit datelor preliminare de la începutul acestui an, creşterea afacerilor RBC fusese estimată la doar 25% în 2018.

„În mare parte creşterea businessului de anul trecut s-a datorat proiectelor de migrare la casele de marcat cu jurnal electronic. Aproape toţi clienţii noştri au noile soluţii complet implementate. Au mai rămas doar câţiva clienţi – 2-3 retaileri de fashion la care încă nu este finalizată complet trecerea la sistemul de case de marcat cu jurnal electronic”, a declarat pentru ZF Andrei Bojiţă, CEO şi acţionar majoritar în cadrul RBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO