Business Hi-Tech

Andrei Cruceru, CEO al Metaminds, integrator de soluţii de securitate cibernetică: „Menţinem obiectivele de creştere, continuăm să creştem echipa şi investim în dezvoltarea competenţelor complementare din portofoliul de soluţii”

Andrei Cruceru, CEO al Metaminds.

Andrei Cruceru, CEO al Metaminds.

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.09.2022, 13:28 367

Metaminds, companie românească specializată în integrarea soluţiilor de securitate cibernetică şi a arhitecturilor complexe din domeniul IT, cu sediul  în Bucureşti şi o echipă de 42 de angajaţi, estimează o cifră de afaceri de circa 35 milioane de euro la finalul anului 2022, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Metaminds a încheiat anul 2020 cu afaceri de aproximativ 31,6 mil. euro (156 de milioane de lei), înregistrând o creştere de circa 23% comparativ cu anul precedent, potrivit ultimelor date publice. Însă, în urma provocărilor întâmpinate pe parcursul anului trecut, cifra de afaceri a companiei a înregistrat o uşoară scădere la finalul lui 2021, spunea la începutul anului în curs Andrei Cruceru, CEO al Metaminds.

De asemenea, valoarea totală a contractelor semnate în 2022 până la această dată se ridică la nivelul a peste 40 milioane euro, cu perspective optimiste de a înregistra o creştere până la finalul anului, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„În ciuda unui context general destul de complex şi volatil, Metaminds continuă să fie foarte bine poziţionată pentru a răspunde competent nevoilor din piaţă. Ne menţinem obiectivele de creştere constantă şi organică, cu rezultate confirmate de partenerii noştri de tehnologie. Continuăm să creştem echipa, consolidând zona de competenţe actuale, şi investim în dezvoltarea competenţelor complementare din portofoliul nostru de soluţii, în linie cu evoluţiile actuale şi viitoare din industrie la nivel mondial”, a spus Andrei Cruceru.

El a adăugat că proiectele în sectorul public în 2022 au fost reluate într-un ritm accelerat, ca urmare a deblocării crizei politice ce a suspendat sau amânat mare pare a proiectelor demarate în 2021.

„De asemenea, există în prezent oportunitatea accesării de proiecte publice dedicate transformării digitale/digitalizării administraţiei publice, centrale şi locale, pe filiera programelor şi investiţiilor europene dedicate acestui sector. Totodată, intensificarea tiparului de lucru la distanţă în cazul multor companii în relaţia cu angajaţii generează o nevoie mai mare de servicii specializate şi un nivel de complexitate crescut în zona securizării şi rezilienţei cibernetice a infrastructurilor şi serviciilor digitale.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO