Business Hi-Tech

Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, ambii foşti vicepreşedinţi ai Băncii Transilvania, au pus bazele unei platforme care îşi propune să îi înveţe pe antreprenorii cum să obţină finanţare

Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, ambii foşti...

Autor: Anelis Baciu

05.12.2018, 17:58 2325

Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhau, ambii foşti vicepreşedinti ai Băncii Transilvania, au înfiinţat împreună cu alţi doi parteneri -Daniel Mateescu şi Iulian Padurariu- o platformă de investiţii cu scopul de a-i învaţa pe antreprenori cum să obţină finanţare pentru businessurile lor. Platforma se va numi Human Finance.

„Una dintre cele mai frecvente plângeri pe care le-am auzit de la antreprenori este cea despre durerea şi dificultatea de a mobiliza capital. Modelul bancar nu are milă, în timp ce firmele de venture capital sunt prea lacome. Trebuie să existe opţiuni mult mai bune, aşa că am reimaginat finanţarea”, spun fondatorii Humanfinance.

Humanfinance se prezintă ca prima platformă de investiţii care începe cu furnizarea de bune practici, studii de caz şi teste pentru a menţine antreprenorii în stare de finanţare. „Prima platformă de investiţii care oferă plug-in-uri pentru a identifica nevoile de finanţare adecvate, fie de creditare, fie de capital, fie de la investitori individuali, fie de la grupuri. Un start-up pentru start-upuri ale cărora prioritate ar trebui să fie construirea de soluţii pentru a schimba lumea, nu creşterea capitalului.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO