Business Hi-Tech

Andrei Pitiş, primul investitor în Clever Taxi: Mi s-a părut o idee SF la început. Tranzacţia cu Daimler pune din nou România pe harta globală IT

Andrei Pitiş

Andrei Pitiş

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2017, 14:13 1431

Exitul fondatorilor Clever Taxi - cea mai mare aplicaţie locală prin intermediul căreia utilizatorii din 20 de oraşe din România pot comanda un taxi de la diferite companii - pune din nou Bucureştiul pe harta marilor tranzacţii globale din IT şi reprezintă şi o veste foarte bună pentru ecosistemul local hi-tech, a comentat tranzacţia Andrei Pitiş, cel care a făcut prima investiţie în companie.

“Mă bucur că tranzacţia pune din România pe hartă în sensul în care MyTaxi este o firmă foarte mare, care are Daimler (Mercedes) în spate”, a declarat Pitiş pentru ZF.
Vânzarea companiei pentru o sumă mai mare de 10 mil. euro către un jucător care are în spate Mercedes reprezintă o veste bună şi pentru că arată că modelul de dezvoltare al unui start-up prin atragerea unui mentor, a unui angel investor şi apoi a unui fond de investiţii este unul funcţional.

“Acesta este cumva cel mai cunoscut succes al unei investiţii de tip angel. Pentru că practic eu am fost angel investor în acest proiect şi am scos bani din exit. Nu doar am investit din poziţia de angel şi businessul merge, aşa cum s-a întâmplat în mai multe situaţii.

Important este că avem nişte fondatori care au făcut nişte bani.

Pentru fondatori dar şi pentru întreg ecosistemul românesc de start-up-uri este o poveste de tip Silicon Valley, reală. Sunt doi fondatori care au luat un angel investor, apoi un fond de investiţii, după care au făcut un exit frumos la cel mai mare jucător de pe piaţă din zonă”.

Andrei Pitiş, care este cunoscut nu doar pentru investiţiile sale în start-up-uri ci şi pentru proiectul personal al ceasului inteligent Vector Watch care a fost achiziţionat de gigantul american Fitbit, afirmă că iniţial ideea Clever Taxi i s-a părut una SF. “Când a început Clever Taxi şi am auzit pentru prima dată ideea lor că apeşi pe un buton şi vine taxiul mi s-a părut ceva SF să existe o asemenea aplicaţie. În timp m-am cunoscut mai bine cu ei şi datorită faptului că le-am fost întâi mentor m-au convins să investesc şi am investit şi bani şi un pic de muncă la început ca să o lansăm.”

Andrei Pitiş mai avea un pachet de 6% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO